Kroatien Pizza med vilde asparges Istrien

Opskrift på 4 små pizzaer eller 3 mere.
250 g koldt vand og vejet i hendes nadrobiti 15 g frisk gær, lidt røre at opløse gæren, tilsæt derefter 10 g sukker og 10 g salt, og efter omrystning 500 g mel. I en skål, bland alt, alle sammen, tage den ud til skrivebordet og hånd-ælt at være glatte (ca. 5 minutter). Lille skål belagt med olie, anbragt i hendes kugle af dejen og dække nogle nylon. Efter en time igen ælte dejen, så at gentage 2 gange mere. Så dejen til afkøling i flere timer eller natten over. Fra denne dej kan du lave brød eller ruller.
Den anden dag af dejen kløft i 4 lige store dele, (eller 3), skæres 4 fedt bagepapir og på fingrene spredt ud 4 runder. Dæk med et klæde og lad i en halv time til at stige.
Påfyldning for "min" pizza: Sort oliven tapenade, 2 skiver prosciutto, lidt smeltende ost, en lille blå ost, 200 g blancheret vilde asparges, en håndfuld eller to af ristede cherrytomater, peber og olivenolie.
På rullede dejen først smurt pasta af oliven, men de små strimler skåret skinke, smuldret ost, asparges, tomat, begrave olie. Bages i forvarmet ovn meget 10-12 minutter. https://opg-santalab.blogspot.com

Nema komentara: